درباره فیلم مومیایی : معبد امپراتور اژدها

براندون فریزر برای سومین بار در نقش یک ریک اودانل ظاهر میشود، مرد ماجراجویی که راهی سرزمینهای دور میشود تا با مسائل عجیب و غریب روبرو شود. ماریا بلو و لوک فورد در نقش همسر و پسر او اولین و آلکس بازی میکنند. کاراکتر اصلی منفی فیلم جتلی ستاره رزمیکار و سرشناس سینمای چین است. میشل یوهم در یکی از نقشهای مهم فیلم بازی دارد. به جز اینها کسانی مثل جات هانا، ایزابلا لونگ، راسل وونگ و دیوید کالدر هم در فیلم هستند.
قصه
ریک اودانل در سومین قسمت از این مجموعه فیلم موفق و پربیننده،از سرزمین خود راهی یک منطقه خیلی دور میشود. این بار ماجراجوییهای تازه، ریک را به آسیا میرساند. کشور چین مقصد جدید اوست. او که کاشف سرزمینها، آدمها و موقعیتهای تازه است، میخواهد در این کشور باستانی اطلاعات تازهای درباره تاریخ کهن آن به دست بیاورد. این مکاشفه راک را رودرروی امپراتور هان (جت لی) قرار میدهد. هان خالق یک افسانه قدیمی چینی است که بعد از قرنها، دوباره احیا و زنده شده و در منطقهای نزدیک کوه هیمالیا زندگی میکند. او برای خودش سپاهی هم تشکیل داده و با کمک برخی از اهالی منطقه قصد سلطه بر کشور را دارد. ریک ماجراجو با همسر و پسرش تصمیم میگیرند که به دیدار امپراتور هان بروند.
جاناتان (جان هانا) برادر ریک هم به جمع آنها میپیوندد. بزودی ریک متوجه میشود این بار باید با یک مومیایی مبارزه کند که میخواهد از یک خواب 2000ساله بیدار شود. این مومیایی نفرینی را با خود حمل میکند که کل جمعیت جهان را تهدید میکند. مومیایی بیرحم در صورت موفقیت، همه آدمها را از بین میبرد و دیگر در کره زمین اثر و نشانی از انسانها نخواهد بود. این مومیایی در حقیقت چند قرن قبل از سوی یک شبهجادوگر به نام زی ژوان (میشل یو) نفرین شده و حالا خود او هم سر از دنیای زندگان درآورده است. امپراتور هان مومیایی با سپاه 10 هزار نفره خود که همه آنها سلحشورانی ورزیده هستند، فکر میکند دارد در دوران خودش زندگی میکند. ریک اودانل بر اثر اشتباهی، او را از خواب قدیمیاش بیدار میکند و حالا خودش باید وی را به محل اصلیاش برگرداند، اما وظیفهای که ریک بر دوش دارد، بسیار سخت و سنگین است و او برای حل مشکلی که به وجود آورده با دردسرها و مشکلات زیادی روبهروست.
نقد
قصه فیلمی مثل مجموعه فیلم سرگرمکننده «مومیایی» را نباید خیلی جدی گرفت. علیرغم کاراکترهای عجیب و غریب او شاید ترسناکی که در فیلم وجود دارد، نمیتوان آن را کاری ترسناک ارزیابی کرد. برعکس، «مومیایی» صحنههایی مفرح و شاد دارد و ماجراجوییهای آن باعث لذت بردن تماشاچی میشود. در فیلمی مثل «مومیایی»، دو عامل نقش تعیینکننده دارند و در صورتی که خوب کار شده باشند، باعث موفقیت فیلم میشوند.
یکی قصه و دیگری جلوههای ویژه. خوشبختانه در سومین قسمت فیلم هم این دو عنصر به درستی به کار گرفته شدهاند و به کمک یکدیگر اثری را به وجود آوردهاند که در تمامی لحظات تماشاچی را جذب خود کرده و سرگرم میکند. به صورت طبیعی از فیلمی مثل «مومیایی» نباید توقع یا انتظار زیادی داشت. با این حال، کسانی که از دیدن قسمت اول فیلم لذت بردهاند، طبیعتا نباید انتظار چیز خاصی از آن را داشته باشند، به صورت معمول، «مومیایی»ها نمیتوانند قصههای بسیار متفاوتی داشته باشند و همه در یک محدوده مشخص و کوچک رخ میدهند. حال و هوای این مجموعه فیلم به گونهای است که در هر قسمت آن باید یک مومیایی عهد کهن از خواب چندهزار ساله بلند شده و به صورت تهدیدی برای بشریت عمل کنند. در قسمت سوم فیلم چند عامل ویژه و جذاب حضور دارد. وجود جتلی در نقش منفی، فیلم را وارد یک دنیای ورزشی و رزمی میکند که قسمتهای قبلی فیلم فاقد آن بودند. ترکیب دههزار نفره سپاه سلحشوران او هم، لحظات جذابی را برای فیلم خلق میکند. اما در کنار هنر جلوههای ویژه که کار خود را بیعیب و نقص انجام میدهد لوکیشنهای زیبا و چشمنواز چین هم از جمله جذابیتهای ویژه فیلم هستند. خط اصلی قصه فیلم مثل همیشه درباره نبرد دو نیروی خیر و شر است، مضمونی که خط اصلی قصه بسیاری از فیلمهای تابستانی بوده است. منتقدین سینمایی عقیده دارند سازندگان فیلم کار خیلی خوبی کردهاند که فضای قصه را به قاره آسیا منتقل کردهاند. با این کار، فیلم صحنههای بسیار تماشایی و بدیع را در معرض دید تماشاگران قرار میدهد. زیباییهای مناطق مختلف چین، در «مومیایی 3» به بهترین شکل به نمایش در میآید. در حقیقت، در فیلم رقابتی شدید بین زیباییهای طبیعی چین و جلوههای ویژه کامپیوتری پیشرفته در میگیرد و نمیتوان برندهای برای آن انتخاب کرد. بازیهای فیلم (به ویژه جتلی) خوب است، ولی جذابیت قصه و صحنههای دیدنی فیلم باعث میشود خیلی هم به این بازیها توجهی نکنیم. در شرایطی که فیلمسازان هنگام تولید قسمتهای جدید مجموعه فیلمهای موفق خود تغییراتی در حال و هوا و فضای آنها به وجود میآورند، اصرار سازندگان مومیایی بر حفظ حال و هوای قدیمی قابل تقدیر است.